Agenda – SeaDataCloud – Technical Task Group meeting 8

BY WEB CONFERENCE, 29 – 30 APRIL 2020

WEDNESDAY, APRIL 29 TH 1. INTRODUCTION	09:00	Opening TTG Day 1 by Dick M.A. Schaap of MARIS (SDC Technical Coordinator)
	09:10	Short intro of all participants
2. WP8	09:25	WP8.1: Latest vocabulary maintenance and developments incl) – status of D8.2 (M48) by BODC (20 min)
	09:45	WP8.2: Status of each of the SPARQL implementations and CSR transfer by BODC (Vocab, EDMED, EDIOS), MARIS (EDMERP, EDMO, CDI), BSH (CSR), and Ifremer (CSR migration) (45 min)
	10:30	Break
	11:00	WP8.3: INSPIRE compliance achieved for CDI and ideas for upgrading CDI schema with extra metadata fields by CNR (20 min)
	11:20	WP8.4: Simplifying Marine-ID – SeaDataNet user registration process, Marine-ID open issues, and interoperability by MARIS and Ifremer (20 min)
	11:40	WP8.5: Deployment of upgraded SDN monitoring system towards RM nodes by HCMR and GRNET (20 min)
	12:00	Break
3. WP9	13:30	WP9.1 – WP9.3 + WP9.7: Status of upgraded CDI service, considering deployment, data checks, operation, feedback, and any outstanding issues by MARIS (20 min)
	13:50	 WP9.1 – WP9.3 + WP9.7: Status of tools and components of upgraded CDI service: Replication Manager (RM), MIKADO, NEMO, OCTOPUS and SdnToInspire (D9.8 (M44)) tools developments and releases by IFREMER and ALTRAN (30 min) Latest developments for EUDAT components, production and test, configurations, securing operations, support desk, and any outstanding issues by CINECA – CSC – STFC (40 min)
	15:00	WP9.6: Release of brokerage service for discovery and retrieval of data collections from US NCEI, AODN, WOD, and SDN – next steps for deployment at SDN portal as extra service (D9.16 (M42) and D5.8 (M40)) by CNR and MARIS (30 min)
	15:30	Break
	16:00	WP9.8: Progress with populating SEANOE data citing service and its exchange with EMODnet Ingestion, also relevant for D9.16 (M42) (see WP9.6 above) by HCMR and IFREMER (20 min)
	16:20	WP10.2: Progress with adopting and adapting ERDDAP for subsetting and converting of SeaDataNet ODV data collections (D10.16 (M44)) by IFREMER (20 min)
	16:40	Any other items (except VRE) (20 min)
	17:00	End of first day



THURSDAY, APRIL 30TH

	09:00	Opening TTG Day 2 by Peter Thijsse of MARIS
4. WP10	09:10	 WP10.1 – WP10.2: Latest status of VRE components WebODV by AWI (15 min) Online DIVA by ULiège (15 min) Visualisations by Deltares (15 min) Biology QC online phase 2 (D10.12 (M42)) by VLIZ (15 min) Subsetting using ERDDAP by IFREMER (15 min) Integration with dashboard and AAI by AWI and DKRZ (15 min)
	10:40	Break
	11:00	 WP10.1 – WP10.2: VRE deployment Deployment of VRE, test, development and production configurations, machine capacity, set up of monitoring, and accounting by EUDAT (GRNET, DKRZ, CSC and STFC) (40 min) Feedback from WP11 VRE try-out and finalisation of VRE prototype by MARIS (20 min)
	12:00	Any other items for discussion
	12:30	Closure of the meeting

Connection information will follow by email

