## Agenda – SeaDataCloud – Technical Task Group meeting 9

## BY WEB CONFERENCE, 27 OCTOBER 2020

1. Introduction	09:00	Opening TTG Day 1 by Dick M.A. Schaap of <b>MARIS</b> (SDC Technical Coordinator)
	09:10	Participant introductions
2. WP8	09:25	WP8.1: Latest vocabulary maintenance and developments by <b>BODC</b> (20 min) – delivery of <b>D8.2</b> (M48)
	09:45	WP8.2: Latest status of each of the SPARQL implementations by <b>BODC</b> (Vocab, EDMED, EDIOS), and <b>MARIS</b> (EDMERP, EDMO, CDI) (each 10 min)
	10:05	WP8.2: Latest status and further planning of CSR transition (UI, back-office, SPARQL) from BSH to IFREMER by <b>IFREMER</b> (15 min)
	10:20	WP8.3: Planning for upgrading CDI schema with extra metadata fields and implications by <b>CNR - MARIS</b> (15 min)
	10:35	Break
	11:00	WP8.4: Simplifying Marine-ID – SeaDataNet user registration process and Marine-ID open issues by <b>MARIS</b> and <b>IFREMER</b> (15 min)
3. WP9	11:15	WP9.1 – WP9.3 + WP9.7: Functioning of upgraded CDI service, latest updates and deployments by <b>MARIS</b> (15 min)
	11:30	<ul> <li>WP9.1 – WP9.3 + WP9.7:</li> <li>Latest releases of tools (Replication Manager, MIKADO, NEMO, OCTOPUS) by IFREMER - ALTRAN (15 min)</li> <li>Status of SdnToInspire (D9.8 (M44)) by IFREMER and ALTRAN (15 min)</li> <li>Status of EUDAT components by CINECA – CSC – STFC (15 min)</li> </ul>
	12:15	WP9.6: Status of ingestions through SEANOE to EMODnet Ingestion – delivery of <b>D9.16</b> by <b>IFREMER</b> (15 min)
	12:30	Lunch Break
4. WP10	13:30	<ul> <li>WP10.1 – WP10.2: Summary of VRE results:</li> <li>Introduction of last year effort by MARIS (10 min)</li> <li>Development and production environment by DKRZ - GRNET (10 min)</li> <li>System for accounting usage by STFC (10 min)</li> <li>WebODV by AWI (10 min)</li> <li>DivaND by ULiège (10 min)</li> <li>Subsetting via ERDDAP by IFREMER (10 min)</li> <li>Advanced visualisations by Deltares (10 min)</li> <li>Biology QC by VLIZ (10 min)</li> <li>Discussion (10 min)</li> </ul>
	15:00	WP10.2: Using ERDDAP for subsetting and converting of SeaDataNet ODV data collections – delivery of <b>D10.16</b> (M44) by <b>IFREMER</b> (15 min)
	15:15	Other items for discussion
	15:30	Closure of the TTG meeting

Details about the web conf have been sent by email to the sdc-tech mailing list.

